Skip to main content
 • 2D Scanning

  En gennemscanning af barnet fra uge 14+0
 • 2D Scanning

  En gennemscanning af barnet fra uge 14+0
 • 2D Scanning

  En gennemscanning af barnet fra uge 14+0

Bestil en tid online i dag!

2D GENNEMSCANNING

En gennemscanning af barnet fra uge 14+0

Ved valget af denne type scanning laves en gennemscanning af barnet, hvilket udføres i henhold til anvisninger fra DSOG (Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi).

Under scanningen ser vi på flere af barnets organer, herunder bl.a. hjerte, nyrer og blære. Barnets hoved, mave og lårbensknogle måles og der ud fra laves en vækstberegning. Vi ser også på barnets arme, ben og føddernes rotation, rygsøjle og mellemgulv samt antal kar i navlesnoren. Vi kigger efter læbespalte og ser på begge øjenhuler og øjenæbler. Moderkagens placering ser vi også på og vi hører barnets hjerte. Ønsker I at kende barnets køn, kigger vi naturligvis også efter det.

Med hjem får i

 • USB-stik med billeder + sekvenser og hele scanningen i live optagelse med speak.
 • Printede billeder
2D GENNEMSCANNING

Ingen garanti

Da det er sådan, at man ved en gennemscanning af barnet ikke kan forsikre sig for, at barnet er fuldkommen sund og rask, stilles der ikke garanti for dette. 

Dette på baggrund af, at nogle misdannelser er tydelige og andre misdannelser er vanskeligere at se, og det er ikke altid muligt at påvise dem ved en scanning. Ikke alle misdannelser og sygdomme hos barnet kan påvises ved ultralydsscanning.

Skulle vi mod forventning finde noget ved Jeres barn, der giver grund til yderligere undersøgelse, henvises I videre til det sygehus I er tilknyttet under graviditeten, eller I tilbydes en ny gratis scanning hos Den lille Jordemoder.

Til denne scanning afsættes der 35 minutter.