Spørgsmål & svar

Et overblik over vores ofte stillede spørgsmål

Afbud

Skal gives senest 24 timer før behandlingstidspunkt.
Afbud skal gives pr SMS eller opkald til 29474843. Afbud pr mail er ikke muligt.

Ved udeblivelse uden rettidig afbud vil du blive opkrævet et gebyr svarende til den ydelse du har booket tid til.
Disse oplysninger står endvidere i den mail du modtager med bekræftelse når du booker en tid.

Skal jeg tømme blæren lige inden scanningen?

Nej det skal du ikke. En fyldt blære fremmer resultatet af scanningen. Hvis du undgår at tømme blæren 1 time inden scanningen og samtidig drikker og spiser i timen op til scanningen, har du gjort hvad du kan og resten er op til barnet og dens placering.

Må jeg tage gæster med?

Ja du må meget gerne tage gæster med. Kommer i samlet mere end 5 vil vi gerne vide besked på forhånd.

Må søskende komme med?

Søskende må meget gerne komme med, og vi gør meget ud af at inddrage søskende i scanningen, og gøre det til en god oplevelse for jer alle.

Har det betydning at jeg er overvægtig?

Det kan det have. Det der er afgørende for, hvor godt et scanningsbillede bliver, er afstanden fra scannerhovedet og ned til barnet. Jo større afstand des mere uklart kan billedet blive.

Hvad er naturlig 3D/4D (HD-Live)?

Naturlig 3D/4D er den danske betegnelse for HD-Live som er en overfladegenkendelsesteknik der er udviklet af GE Healthcare. Med HD-Live funktionen kan man lave flotte naturtro billeder af barnet. Der er mulighed for at ændre belysningen af barnet, hvilket kan være med til at skabe fantastiske billeder af barnet. Det er langt fra alle der har mulighed for at lave naturlig 3D, men her hos Den lille jordemoder scanner vi udelukkende på en Voluson E8, hvor netop denne funktion er muligt.

Hvornår er det optimalt med 3D/4D scanning?

Man kan lave 3D/4D scanninger gennem det meste af graviditeten, men det er optiamlt at gennemføre denne type scanning fra uge 24-30. Det er mængden af fostervand OG barnets placering der er afgørende for hvor gode billederne bliver. Tidligt i graviditeten er barnet meget slank og ofte ser man ikke personlig træk ved barnet endnu. Fra uge 32 og frem reduceres mængden af fostervand, hvilket betyder at det kan blive svært at lave gode 3D/4D billeder af barnet.

Hvad er forskellen på 3D og 4D?

Et 3D billede er et stilbillede og 4D er en live-sekvens.

Er ultralysscanning farligt?

Ultralysscanning af gravide har været anvendt gennem mange år og der er lave flere studier der viser, at det ikke har en skadelig effekt på hverken dig eller barnet. Du skal vide dig sikker på, at vi hos Den lille jordmoder ikke ville tilbyde ultralydsscanninger, hvis vi troede at det kunne skade enten dig eller barnet.

Hvad hvis barnet ikke ligger godt?

Hvis barnet ikke ligger godt til at opnå et godt resultat af den ønskede scanning. Fx. Hvis der ikke opnås billeder af barnets ansigt ved en 3D/4D scanning, tilbydes I naturligvis en ny scanning uden beregning.

Hvornår kan vi se barnets køn?

Hos Den lille jordemoder stiller vi garanti for verificering af barnets køn når du er 14+0. Kommer du tidligere end dette, kan vi ikke stille garanti for barnets køn.

Betalingsmuligheder

Mobilepay & kontant betaling
(Vi tager ikke i mod betalingskort)

   


Kontakt os

Har du flere spørgsmål, er du altid hjertelig velkommen til at kontakte os.

 • Telefon

  +45 29 47 48 43

 • Email

  info@denlillejordemoder.dk

 • Adresse

  Kliplevvej 14
  8600 Silkeborg

 • Sociale medier